About · In het nieuws

Regelmatig publiceer ik artikelen, columns of interviews. Soms wordt ik zelf geinterviewd. Ik deel deze publicaties graag in een handig overzicht.

Hoe je ranking gebruikt om duurzaamheid in het DNA van je organisatie te krijgen (duurzaam-ondernemen.nl)
Het platform Duurzaam Ondernemen publiceerde mijn column over ranking en duurzaamheid. Als je wilt verduurzamen, helpt het om het nieuwe en gewenste gedrag ranking te geven. Om de interne logica e  het rankingssysteem van de organisatie te snappen. Mensen doen dat wat (informele) status oplevert. [6-3-2019)

Stress om klimaat als gespreksonderwerp: zo voorkom je klimaatpaniek (EenVandaag.nl)
Voor EenVandaag deed ik mee aan een workshop van KlimaatGesprekken. Omdat we alleen een duurzame samenleving kunnen bouwen als we onze cultuur veranderen. En dat vraagt om betere dialogen. [27-2-2019]

Een menselijke blik op verduurzaming van de woningvoorraad (Renda.nl)
De corporatiesector staat voor een van de grootste uitdagingen in de geschiedenis: verduurzaming van de woningvoorraad. In een context van beschadigd vertrouwen zijn daar betere gesprekken voor nodig zodat je elkaar beter begrijpt en sneller kan verduurzamen. [29-1-2019]

Walter Faaij over corporate antropologie, duurzaamheid en organisatiecultuur (podcast)
Interview van 1h49m met Vocast-host Shad Raouf over corporate antropologie, organisatiecultuur en duurzaamheid. [28-12-2018]

Bouwen aan een duurzaamheidscultuur (sigma.nl, pdf)
Voor de laatste fysieke uitgave van het magazine voor kwaliteitsprofessionals Sigma, schreef ik een artikel over het antropologische procesmodel om organisaties sneller te verduurzamen. [4-12-2018]

People are at the heart of innovation (innovatiiv.ee)
Voor een innovatieplatform in Estland deed ik een interview over de rol van antropologen in succesvolle technologische en sociale innovatie. [25-9-2018]

In the name of innovation you have to encourage the wildest ideas (personaliuudised.ee)
Voor een HR platform in Estland werd ik geïnterviewd over de rol van corporate antropologie in de wereld van innovatie. "Antropoloog: Innovatsiooni nimel tuleb soodustada kõige pöörasemaid ideid". [21-9- 2018].

Kwestie van Cultuur (milieumagazine.nl, pdf)
Voor MilieuMagazine werd ik geinterviewd over de rol die corporate antropologie kan spelen bij het verduurzamen van bedrijven en organisaties [juli 2018]

‘Antropologen kunnen bedrijven verder helpen waar anderen falen’ (standplaatswereld.nl)
Interview voor het VU-platform Standplaats Wereld over de steeds grotere rol die antropologen in bedrijven en organisaties spelen. "Waar vraagstukken complex worden, hebben bedrijven antropologen nodig". [12-3-2018]

Anniek Mauser: Mensen zijn de sleutel in het verduurzamen van bedrijven (sigmaonline.nl)
Interview met Anniek Mauser (duurzaamheidsmanager Unilever) over het verduurzamen van een bedrijf, cultuurverandering en hoe je duurzaamheid inbed in al je processen [21-6-2017].

Duurzaamheid en organisatiecultuur (filmclip, 1:54)
Als onderdeel van een lesprogramma van de NHTV werd ik geinterviewd over de relatie tussen duurzaamheid, cultuur, hospitality en medewerkerbetrokkenheid [20-4-2017].

Duurzaamheid als dragende waarde en nieuwe maatstaf binnen organisaties Interview Walter Faaij
Petra Hiemstra van Haagse Hoogvliegers interviewde mij over Liefdevol Leiderschap, duurzaamheid en antropologie [28-3-2017].

Interview met cateringbedrijf Hutten: 'Geluk als het nieuwe businessmodel' (sigmaonline.nl)
Interview over MVO, duurzaamheid, meewerkers, menselijk kapitaal en inclusief ondernemen. 'Happiness is een randvoorwaarde voor succes, geen resultaat' [15-3-2017].

Interview met André Nijhof: ‘Duurzaam ondernemen geeft bedrijven hun bestaansrecht’ (sigmaonline.nl)
Gesprek over duurzaam ondernemen, MVO, purpose, verbouwbedrijven, kwaliteitsmanagement en cultuurverandering [8-3-2017].

Walter Faaij: MVO is geen cijfer (sigmaonline.nl)
Column over de integratie van duurzaamheid in het DNA van organisaties. Maak de cijfers minder heilig want verduurzamen is cultuur bouwen [14-2-2017].

Versnel de circulaire economie met een Chief Culture Officer (tgthr.nl)
Boekrecensie. Als de circulaire economie om een cultuuromslag vraagt, is het een goed idee om beter grip te krijgen op cultuur. Een duurzame cultuuromslag vraagt om een Chief Culture Officer [17-11-2016].

Duurzaamheid verankeren in de organisatiecultuur: praat je wel de goeie taal? (tgthr.nl)
Duurzaamheid verankeren in de organisatiecultuur? Harder praten helpt niet. De goeie taal spreken vaak wel. En check de grappen die (niet) gemaakt worden [2-9-2016].

Organisatiecultuur als drijfveer van duurzame verandering (tgthr.nl)
Als je een bedrijf wilt bouwen met duurzaamheid in het DNA, start dan bij je organisatiecultuur. Stop met het implementeren van strategische – vierkante – plannen [8-3-2016].

3 Redenen waarom Parijs ertoe deed - ongeacht het resultaat (oneworld.nl)
Opiniestuk naar aanleiding van de klimaatconferentie COP21 in Parijs, over het nut van rituelen in tijden van verandering [8-1-2016].

Spitsbergen: toneel van strijd tussen mens en natuur (oneworld.nl)
Ik maakte in februari 2015 een reis naar Spitsbergen en schreef over de vervlechting tussen ecologische, economische, geopolitieke en sociale belangen [19-6-2015].

Gezocht: Antropoloog m/v (boek)
Ik schreef een hoofdstuk in dit boek van Masja Cohen en Esther Sarphatie over de meerwaarde van antropologen op de arbeidsmarkt. 'Elke maatschappelijke uitdaging vraagt om een antropoloog' [19-5-2015].

Waarom duurzaamheid van ons allemaal is (oneworld.nl)
Opiniestuk over de verantwoordelijkheid die we als burgers en consumenten moeten nemen. Ook als het onze portemonnee of diep ingesleten gewoonten raakt [6-3-2015].

Antropologen in Beweging (filmclip, 8:56)
Een interview over mijn professionele carriere als antropoloog buiten de universiteit. Een portret van drie alumni [8-6-2015].

Corporate antropology in Russia (zillion.net)
Het Russische HR platform interviewde mij (en Jitske Kramer) over de rol van corporate antropologie in het beter begrijpen van organisatiecultuur en het beter begeleiden van organisatieverandering.  "Корпоративная антропология". [juni 2015].