Lezingen · Duurzaamheid gaat NIET over technologie

De ongeschreven regels herschrijven. Met groene inkt. Want duurzaamheid gaat niet over technologie. Duurzaamheid gaat over mensen, gedrag en cultuur. 

Daarom reizen we naar verre tribes om te landen in jouw organisatie. En leer ik je kijken als antropoloog. Wat het oplevert? Inspiratie, handvatten, een procesmodel, diepgaand inzicht en zin om je organisatie te verduurzamen.

Waarom deze lezing boeken?

Ongeschreven regels herschrijven. Met groene inkt. Want duurzaamheid is hét vraagstuk van de komende 10 jaar. Van onze generatie. Jij bent al overtuigd, maar zie je collega’s maar eens mee te krijgen. Of je baas. Om breder te kijken dan de techniek. En de business case. 

Je bent op zoek naar inspiratie, mooie verhalen, een nieuwe bril. Snappen waarom mensen doen wat ze doen. En je blijven verbazen. En je wilt handvatten. Modellen, liefst een beetje meetbaar. En voorbeelden die aansluiten bij je dagelijkse praktijk. En natuurlijk niet te hoog over. Geen vaagtaal.

Je wilt de ongeschreven regels van cultuur herschrijven. Met groene inkt. Zodat duurzaamheid verleidelijk wordt en cultuur hanteerbaar. En dat natuurlijk ook blijft.


Hoe deze lezing eruit ziet

Op reis naar oude wijsheid en duurzame tribes. We gaan samen op reis en ik leer je kijken als antropoloog. We gaan op reis in het Afrikaanse verwantschapssysteem van jouw organisatie. 

Maar we reizen ook naar Namibië om leiderschapslessen te leren van vuilnis, naar Nieuw-Zeeland om te leren wat het betekent om een rivier mensenrechten te geven, naar de Inuit in Groenland omdat klimaatverandering daar in je gezicht spuugt en je er geen land kunt bezitten (en ok, ook omdat het zulke prachtige foto's oplevert).

En we reizen verder naar andere landen en tribes, want er is nog zoveel te leren. Nog zoveel wijsheid te verzamelen. Om uiteindelijk thuis te komen in jouw organisatie. Omdat je daar de regels wilt herschrijven. Omdat daar nog iets met cultuur moet. En duurzaamheid.


Wat deze lezing je oplevert

  • inspiratie om duurzaamheid te zien als cultuurvraagstuk
  • handvatten om te begrijpen hoe organisatiecultuur werkt
  • een procesmodel om duurzaamheid in je bedrijfscultuur te verankeren
  • inzicht in de interne logica en het rankingssysteem van je organisatie
  • zin en energie om je organisatie te verduurzamen

Je krijgt dus verhalen, modellen, een aanpak. En persoonlijke ervaringen. Wat je niet krijgt? Panklare oplossingen. Want die bestaan niet. Wel de aanmoediging om je eigen oplossingen te vinden. Die voor jou werken. Want cultuur is een uniek antwoord op een universele vraag.


Lezing boeken? Heel graag. 

Ik spreek graag op bijeenkomsten en events, dus boek vooral een lezing. Laat even weten waar het is, hoeveel tijd ik heb en wie je publiek is. Ohja, en natuurlijk waar het over moet gaan.


Een masterclass? Nog leuker!

Nog leuker wordt het om niet alleen kennis te delen, maar ook de mouwen op te stropen. Samen kijken met andere ogen en nieuwe inzichten ontdekken. Antwoorden vinden die bij jullie passen.

We kunnen aan de slag met een gestructureerde cultuuranalyse van je bedrijfscultuur, een kampvuurgesprek als er een lastig vraagstuk ligt, het fundament voor een veranderstrategie leggen, een polarity mapping om spanningen in kaart te brengen en te managen of een betekenissessie om circulariteit of duurzaamheid te laden met betekenis. 

Geef vooral je voorkeur aan en je ideeën mee.


Groenland in je kantoortuin? 

Je kunt een lezing of masterclass onvergetelijk maken met een ijsvuur. Groenland in je kantoortuin. Met een ijsblok van 200 kilogram. Visueel magisch. IJzersterke symboliek. Het récept voor een sessie met impact.


Ik wil boeken! Wat moet ik doen?

Vul dit formulier in of stuur een mail naar walter@greenculturelab.com. Je krijgt binnen een werkdag antwoord. En als je nog vragen hebt, bel gerust.


Even praktisch

Taal | Nederlands / Engels
Publiek | 10 – 500 mensen 
Lezing | 15 – 90 minuten
Masterclass | 60 - 180 minuten (max 60 mensen)

  • cultuuranalyse
  • kampvuurgesprek
  • veranderstrategie
  • polarity mapping
  • betekenissessie

Optioneel | Groenland in je kantoortuin
Boeken | via formulier of walter@greenculturelab.com

 


Neem contact op via onderstaand formulier