Diensten · Green Culture Dialoog

Wil je duurzame keuzes vanzelfsprekend maken in je organisatie maar denkt jouw organisatie bij duurzaamheid nog vooral aan technologie en strategie? In drie stappen helpen we je op weg naar een organisatiecultuur met duurzaamheid in het DNA.

Duurzaamheid bouw je in dialoog

  • breng een positieve beweging in de organisatie
  • veranker duurzaamheid in het DNA
  • geef concreet invulling aan duurzaamheid in alle teams
  • gebaseerd op model voor bouw van duurzaamheidscultuur

KOM PROEVEN OP 10 MAART

Op woensdag 10 maart geven wij van 15.00 tot 17.00 een gratis masterclass waarin je kennismaakt met de drie stappen om duurzaamheid in het DNA van je organisatie te verankeren. Ook vertellen we je tijdens de masterclass meer over het onderliggende Green Culture Dialoog model.

Wil jij tools om de transitie in jouw organisatie te versnellen, geef je met een mailtje aan duurzamedialoog@greenculturelab.com op voor deze gratis masterclass.

Als MVO-manager en duurzaamheidsprofessional wil je de organisatie en je collega's in beweging krijgen. Maar dat is een taaie opgave, want vaak zijn de financiele resultaten belangrijker, of hebben je collega's simpelweg geen zin in verandering of zien er het nut niet van in.

Wij weten hoe moeilijk het is om organisaties in beweging te krijgen. Om het goede gesprek te hebben. Over spanning onder de waterlijn, sluimerende conflicten en impliciete macht. Want dat is waar verandering en dus ook de verduurzaming van je organisatie over gaat. Over wie bepaalt wat normaal is. Maar we hebben een plan.

Verandering gaat over betekenisgeving. Want niets heeft betekenis van zichzelf. Die betekenis is een voortdurende onderhandeling en interactie tussen mensen over wat belangrijk is, welke waarden daarbij horen en hoe je je hoort te gedragen. Over cultuur.

Om cultuur te veranderen, moet je interactie organiseren. Ruimte creëeren voor nieuwe betekenis. En voor tribes en organisaties is het kampvuur al duizenden jaren dé plek om te praten over de dingen die we echt belangrijk vinden, die ons blij maken en die ons zorgen baren.

Het kampvuur is de plek voor rijke interactie en wijze besluiten. Een plek om te mijmeren, om gesprekken te hebben over de zin van het leven of de why van de organisatie. Een plek om te luisteren in plaats van te overtuigen. Een plek om opnieuw betekenis te geven aan wat belangrijk is.

Om tot goede oplossingen en gedragen besluiten te komen is het belangrijk om alle perspectieven te horen, wijsheid te verzamelen om je gezamenlijke handelingsperspectief te maximaliseren. Zodat je ideëenrijkdom maximaal is en iedereen zich gehoord voelt. Met als gevolg dat je gedragen besluiten kunt nemen en afspraken kunt maken waarin mensen zich herkennen. Zodat je je duurzame ambities waar kunt maken.

Zonder dialoog geen nieuwe betekenis.
Zonder nieuwe betekenis geen verandering.
Zonder verandering geen duurzaam DNA.

Door het organiseren van groene dialogen lukt het je om de organisatie in beweging te krijgen, om duurzaamheid voor alle afdelingen en teams te laden met betekenis, gedragsnormen en concrete acties. Zo wordt duurzaamheid leuk en verleidelijk, voelt iedereen zich meer betrokken en bouw je samen aan een sterkere organisatie die bijdraagt aan een duurzame samenleving.


Hoe dan?

In drie stappen helpen we je op weg naar een duurzaamheidscultuur.

  1. stropdas af - met de opdrachtgever op zoek naar de ongeschreven regels en gestructureerd de interne logica en cultuurpatronen ontleden.
  2. aan het kampvuur - met alle medewerkers samen (nieuwe) betekenis geven, dilemma's en spanningen onderzoeken en concrete verbeteracties bedenken.
  3. op reis - met een klein team de inzichten vertalen naar interventies om de ongeschreven regels te herschrijven en niet-helpende patronen te doorbreken.


Nieuwsgierig geworden?

Interesse in een Groene Dialoog in jouw organisatie? We laten je graag zien hoe dat kan.

- Download de leaflet
- Stuur een mail naar duurzamedialoog@greenculturelab.com
- Of bel bel Jeanine (06 1236 8634) of Walter (06 1979 2849)


Over Jeanine en Walter

Samen hebben wij veel ervaring in het begeleiden van cultuurverandering en het faciliteren van dialogen.

Walter Faaij is corporate antropoloog en begeleidt organisaties in het verankeren van duurzaamheid in het DNA.

Jeanine Pothuizen is veranderkundige en klimaatcoach bij KlimaatGesprekken. 

Walter kijkt naar wat er tússen mensen gebeurt, Jeanine ziet wat ín een mens gebeurt.

 

Downloads


Neem contact op via onderstaand formulier