Diensten · Cultuurscan

Je wilt impact. Een organisatie bouwen met duurzaamheid in het hart. Dus je moet iets met cultuur. Zodat je de ongeschreven regels begrijpt en de patronen ziet. Een cultuurscan geeft je de sociale plattegrond van jouw organisatie.

De sociale plattegrond van jouw organisatie

Je wilt impact. Een organisatie bouwen met duurzaamheid in het hart. Dus je moet iets met cultuur. Want ja, culture eats strategy for breakfast. Maar waar moet je dan beginnen? Gewoon, bij het begin. Noem het een cultuurdiagnose, cultuuronderzoek, cultuurmeting, cultuurfoto, culture assessment. Je wilt de ongeschreven regels begrijpen en de verbanden zien. Een cultuurscan geeft je de sociale plattegrond van jouw organisatie.


Niemand gaat op reis zonder kaart

Iedere reis moet je voorbereiden. Je kunt de Lonely Planet kopen, of een Rough Guide. Kwestie van smaak. Met informatie over tijdzone en valuta, toeristische highlights, ‘unieke hotels’ en culturele do’s en don’ts. Je kunt ook een gids om advies vragen. Krijg je wel een mening. Of een kaart kopen. Met een kaart weet je waar je bent. Kun je zelf je route bepalen. Verdwalen. En de weg weer terugvinden. Je bent gek als je zonder kaart op reis gaat.


Nieuwe verbanden en fundamentele inzichten

Een cultuurscan levert een foto op, de sociale plattegrond van jouw organisatie. Maar dan in beeld en verhaal. Op het oog losse incidenten verbonden tot herkenbare patronen. Zodat je de interne logica begrijpt. Met ruimte voor subtribes, clans en afdelingen. Dé cultuur van Nederland bestaat toch ook niet. We tonen je het sociale reliëf. Leggen nieuwe verbanden. Geven diepe inzichten. Zodat je weet waar je staat. En wat je te doen hebt om je organisatie te verduurzamen. 


Wat een cultuurscan oplevert

  • Patronen, duiding en inzicht. Een cultuurfoto levert diepgaand inzicht in de interne logica, de spanningsvelden en plekken waar het schuurt. We destilleren uit losstaande incidenten de terugkerende patronen. Geven duiding, vertalen tussen afdelingen geven je diepgaand inzicht.
  • Een plattegrond van je organisatie. Geen rapport maar een presentatie, in beeld en verhaal. Nooit oordelend, altijd herkenbaar, soms confronterend. Lachen als een boer met kiespijn. Zodat je weet waar de macht zit, waar het schuurt en waar de innovatie zit. Om te beginnen.
  • Een mozaïek van micro-stories. Verhalen die klein en groot aan elkaar verbinden. We flexwerken maar de baas heeft zijn eigen bureau. Altijd met een stropdas de deur uit. Of nooit. De CEO van een multinational die steenkolen-engels spreekt. Verhalen die alles zeggen.
  • Startpunt van gesprek. Cultuur verander je niet met papier. Cultuur verander je in dialoog. Waarom? Niks heeft betekenis van zichzelf. Cultuur is een uniek antwoord op universele vraagstukken. Samen onderzoeken of jullie unieke antwoorden nog kloppen.
  • Diagnose en interventie. Verandering begint zodra we binnenkomen. Door de goede vragen te stellen. Door onder de waterlijn te luisteren. En erboven natuurlijk. Door mensen te laten reflecteren. De diagnose geeft aanknopingspunten om op reis te gaan en cultuur te bouwen.


Wat het niet oplevert?

We doen geen enquete. Zetten geen vragenlijsten uit. Geloven we niet in. Dat is wachten op het sociaal-wenselijke antwoord. Mensen doen iets anders dan ze zeggen te doen. We doen ook niet aan benchmarken en vergelijken. We oordelen niet. Nooit. En we doen ook niet aan cijfers en percentages. Omdat cultuur niet in statistieken te vangen is. Wat we wel doen? De organisatiecultuur in kaart brengen, zodat je zelf de weg kunt vinden. Kun je nog steeds verdwalen.


Hoe wij een cultuurscan doen.

Het allerliefste doen we veldwerk. Waarom? Omdat mensen iets anders doen dan ze zeggen. Simpel. We participeren en observeren. Soms een dag, soms drie weken. We verzamelen culturele rommeltjes. Alles is informatie. We eten op vrijdagochtend dat visje mee. En we hangen veel bij de koffie automaat. Lekker de laatste roddel ophalen. We vragen wie we zeker moeten spreken, en wie absoluut niet. Doen we natuurlijk toch. Alleen dan krijg je het echte verhaal. Hard werken, veldwerk.

Maar soms kan dat niet. Dan vinden we een andere manier. Combineren we een workshop met een reeks interviews. Levert ook heel veel op. Kost minder tijd. En geld.

En we doen natuurlijk ons huiswerk. Dat zit in de prijs. Want organogrammen, websites en jaarverslagen zijn ook informatie. En onze ervaringen tijdens het inkooptraject ook. Vanaf het allereerste mailtje. Dus wees op je hoede. Want alles is informatie.


Benieuwd naar een cultuurscan van jouw organisatie?

Vul dit formulier in of stuur een mail naar walter@greenculturelab.com. Krijg je binnen een werkdag antwoord met een datumvoorstel voor een telefonische intake. Kosteloos natuurlijk. Maken we daarna een offerte. Lekker duidelijk waar je ‘ja’ op zegt. Of nee. En als je nog vragen hebt, bel gerust.


Waar we dan nieuwsgierig naar zijn

  • Hoeveel medewerkers, afdelingen en locaties moeten we meenemen in de scan?
  • Hebben jullie al ideeën bij het tijdspad?
  • Wat kunnen jullie alvast vertellen over de vraag en context?
  • Heb je een organogram? Stuur het mee, dan begrijpen we organisatie sneller.

Neem contact op via onderstaand formulier