About · Nadia Teunissen

Mijn achtergrond ligt op het gebied van antropologie met een specialisatie in duurzaamheid. Ik vind het belangrijk dat zowel de mens als de planeet zich in goede ‘conditie’ kunnen ontwikkelen. Deze interesse gaat hand in hand met mijn belangstelling voor organisatiecultuur.

Mijn achtergrond ligt op het gebied van antropologie met een specialisatie in duurzaamheid. Ik vind het belangrijk dat zowel de mens als de planeet zich in goede conditie kunnen ontwikkelen. Deze interesse gaat hand in hand met mijn belangstelling voor organisatiecultuur.

Daarom heb ik in Indonesië de impact onderzocht van duurzaam-toerisme ondernemingen op de lokale bevolking en de leefomgeving. Daar zag ik wat de negatieve impact van massa-toerisme op het milieu was; wat ‘mindless’ reizen met een omgeving en bevolking doet.

Tegelijkertijd zag ik ook de positieve kant van toerisme: als mensen bewust op reis zijn, zijn ze nieuwsgieriger, opener en minder oordelend.

Waar je mij wakker voor krijgt? Communiceren over duurzaamheid. Met welk verhaal en op welke manier krijg je mensen in beweging? En ook: hoe kun je dialogen over duurzaamheid tussen anderen stimuleren, en zo samenwerking laten ontstaan?

Want duurzaamheid is zo veelomvattend, dat kun je niet alleen. Daar heb je alle disciplines voor nodig, én gemotiveerde, betrokken en leergierige mensen.

email: nadia@greenculturelab.com
tel: +31 (0)6 11628530
social: LinkedIn