Blog · Hoe veranker je duurzaamheid in je organisatiecultuur?

U ziet de waarde van maatschappelijk verantwoord ondernemen en u wilt MVO in het DNA van uw organisatie verankeren. U begrijpt dat MVO meer is dan een cijfer, MVO is een cultuur. Om duurzaamheid blijvend in een organisatie te verankeren is nieuw inzicht en slim verandermanagement nodig. De corporate antropologie geeft u de tools.

De kracht voor verandering zit van binnen

U ziet maatschappelijk verantwoord ondernemen als vanzelfsprekendheid en u bent stevig op weg om uw bedrijf te verduurzamen. U wilt duurzaamheid in het DNA van uw organisatie verankeren. En u realiseert zich dat uw mensen daarvoor essentieel zijn. Want slim verandermanagement zet de kracht van de organisatie in als motor van transformatie.

Met inzichten en methoden uit de corporate antropologie bouwt u aan een organisatie met duurzaamheid in de kern. Tegelijkertijd is MVO een middel om een organisatie te creëren met betrokken medewerkers, een hoge productiviteit, tevreden klanten en een bloeiend bedrijf klaar voor een duurzame toekomst.

Waarom lukt het niet altijd? Vaak wordt de people-kant vergeten. Want MVO is geen cijfer, MVO is een organisatiecultuur. En u wilt uw MVO-ambities wel bereiken. Maar hoe maak je een organisatiecultuur gericht op duurzaamheid?

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is geen cijfer, maar een cultuur
Om duurzaamheid blijvend in een organisatie te verankeren is inbedding in de organisatiecultuur nodig. Regelmatig mislukken dit soort veranderprocessen omdat de people-kant van People Planet Profit wordt vergeten.

Afhankelijk van uw organisatie en ambities vraagt iedere verandering om een andere aanpak. Slim verandermanagement begint bij het betrekken van uw medewerkers en het vrijmaken van het potentieel aan energie in uw organisatie. Daarvoor heeft u inzicht in uw organisatiecultuur nodig en handvatten om verandering te kunnen sturen.